Donacija opreme i softvera kompanije Mitsubishi Electric


07.10.2019. - 11:29

Kao rezultat saradnje sa kompanijom Mitsubishi Electric studentima Fakulteta tehničkih nauka obezbeđena je najsavremenija oprema za laboratorijske vežbe uz pomoć koje će sticati znanja iz oblasti upravljanja tehničkim sistemima i upravljanja kretanjem.

Ova donacija kompanije Mitsubishi Electric podrazumeva elemente kojima se sastavlja osam didaktičkih setova, a svaki set ima PLC (Programmable Logic Controllers), DC i AC motor, senzore položaja i Human-Machine Interface (HMI). Pored toga, uključen je i programski paket WSCAD za projektovanje električnih, elektropneumatskih i elektrohidrauličkih šema.

Pored toga, za naše zaposlene organizovana je i obuka za korišćenje opreme i senzora. „Oprema je, pre svega, namenjena studentima Mehatronike, Industrijskog inženjerstva i Biomedicinskog inženjerstva, a prednosti njene upotrebe su mnogobrojne. Ona može da se koristi u laboratorijskim uslovima, ali je, isto tako, i prenosiva što nam omogućava da je koristimo na bilo kojoj drugoj lokaciji, u skladu sa potrebama i datim uslovima“ – navodi prof. dr Stevan Stankovski i dodaje da je već pripremljen značajni broj zadataka za studente čijim rešavanjem će razvijati odgovarajuće veštine koje će im omogućiti da se lako prilagode realnim industrijskim uslovima koja ih očekuju u budućem poslovnom okruženju.
 

  • Nije moguće prikazati sliku.