Studenti Harvard Graduate School of Design posetili Departman za arhitekturu i urbanizam


07.10.2019. - 08:39 

Studenti arhitekture, urbanizma i pejzažne arhitekture sa Harvard Graduate School of Design (GSD) (Boston, SAD), posetili su Fakultet tehničkih nauka, Departman za arhitekturu i urbanizam i kroz otvoren razgovor sa kolegama iz Novog Sada razmenili mišljenja o različitim pristupima rešavanju problema koje smatraju relevantnim za budućnost gradova. Tom prilikom svojim teorijskim i praktičnim znanjem, iskustvom i idejama, studenti Fakulteta tehničkih nauka doprineli su istraživanju kolega sa Harvarda.

Studenti sa Harvarda tokom zimskog semestra pohađaju izborni studio Newness & Synchronicity: Vizije za Novi Sad 2050. pod mentorstvom  prof. Srdjana Jovanovića Weissa.
Saradnja sa prof. Weissom je započela izložbom Newness, organizovanom u aprilu u Generalnom konzulatu Republike Srbije u Njujorku, u okviru koje su zaposleni na Departmanu za arhitekturu i urbanizam predstavili svoje projekte. Studio je fokusiran na istraživanje mogućnosti i pravaca razvoja Novog Sada u narednim decenijama, sa posebnim akcentom stavljenim na zaštitu i reaktivaciju industrijskog nasleđa.

Ova poseta označila je početak dijaloga i saradnje nastavnika i studenata ove dve škole.
 

  • Nije moguće prikazati sliku.
  • Nije moguće prikazati sliku.
  • Nije moguće prikazati sliku.