Program „Dokaz koncepta” Fonda za inovacionu delatnost


02.10.2019. - 14:13 

„Dokaz koncepta“ - Proof of Concept (PoC) je program koji je pokrenuo Fond za inovacionu delatnost sa ciljem podrške transformaciji rezultata istraživanja u komercijalne ili društveno korisne proizvode koji imaju potencijal da se u narednih nekoliko godina plasiraju na tržište.

Program „Dokaz koncepta“ omogućava finansijsku podršku istraživačima (ili istraživačkim timovima) u iznosu do 2.4 miliona RSD. Finansiranje omogućava, pored aktivnosti razvoja, i honorare istraživačima i njihovim timovima, pravno regulisanje vlasništva nad intelektualnom svojinom, putovanja vezana za projekat, usluge eksternih konsultanata kao i ostale usluge razvoja. Svaki projekat će imati mentora iz oblasti biznisa čiji će zadatak biti da pomogne timu u postupku definisanja proizvoda i analize tržišta kako bi se napravila dobra osnova za izlazak na tržište.

Prvi Javni poziv Programa objavljen je 17. septembra 2019. godine i biće otvoren do 18. novembra 2019. godine u 15 časova. U ovom periodu Fond za Inovacionu delatnost organizovaće radionice radi predstavljanja detalja Programa zainteresovanim istraživačima.

Više informacija možete pogledati u PREZENTACIJI PROGRAMA.