Međunarodna konferencija IWCIA prvi put u Srbiji


03.09.2019. - 13:52

Pozivamo sve zainteresovane da izlože svoje rezultate i razmene ideje na međunarodnoj konferenciji IWCIA (International Workshop on Combinatorial Image Analysis) koja će, prvi put u Novom Sadu, okupiti stručnjake iz celog sveta koji rade u oblastima digitalne obrade slika, kombinatornih problema, digitalne geometrije i topologije, segmentacije, reprezentacije, rekonstrukcije, kompresije, fazi i stohastičke analize slike, matematičke morfologije, diskretne tomografije i drugih srodnih tema.

Ova konferencija poznata je po doprinosima naučnim disciplinama vezanih za obradu slike, ali i primenama u medicini, biometriji, razumevanju slike, robotici, metrologiji i drugima. Za sve ove oblasti su značajne ideje, postupci i metode rešavanja problema u obradi slike, mahom zbog prednosti u numeričkoj efikasnosti, lakoći reprezentacije i tačnosti koje omogućuje diskretan pristup u kombinatornoj analizi slike.

IWCIA konferencija se održava od 1991. godine, i 2020. godine po prvi put u Srbiji. Prethodne zemlje održavanja uključuju Japan, Sjedinjene Američke Države, Meksiko, Portugal, Francusku, Nemačku, Italiju, Češku, Bugarsku, Indiju i Novi Zeland.

Svi zainteresovani mogu svoje radove dostaviti do 15. januara 2020. godine, nakon čega će uslediti rigorozan "double-blind" proces evaluacije od strane programskog komiteta. Prihvaćeni radovi će biti objavljeni u Springer-ovoj ediciji "Lecture Notes in Computer Sciences".

Detalje možete pogledati na SAJTU KONFERENCIJE.
 

  • Nije moguće prikazati sliku.