Potpisan Sporazum o saradnji između FTN-a i kompanije Schneider Electric


19.08.2019. - 10:35 

Fakultet tehničkih nauka i francuska kompanija Schneider Electric potpisali su Sporazum o saradnji u cilju pružanja podrške najtalentovanijim studentima i podsticanja daljeg razvoja IT sektora u našoj zemlji. Sporazum je potpisan tokom zvanične posete predsednika Francuske Emanuela Makrona Srbiji, od strane prof. dr Radeta Doroslovačkog, dekana FTN-a i Frederika Abala, člana Izvršnog odbora kompanije Schneider Electric.

Ovom prilikom prof. Doroslovački istakao je da uspešna saradnja između FTN-a i ove kompanije traje već godinama što je rezultiralo time da je Novi Sad postao jedan od svetski prepoznatih IT centara. „Ova saradnja, pre svega, podrazumeva realizovanje prakse što je od izuzetnog značaja za naše studente jer će im omogućiti da dodatno razvijaju svoja znanja kroz rad na različitim projektima i uz mentorsku podršku iskusnih inženjera“ – navodi prof. Doroslovački.

Takođe, stipendisti će dobiti i značajnu finansijsku podršku tokom školovanja, a nakon završetka studija i mogućnost zaposlenja. Trenutno u ovoj kompaniji radi više od 800 inženjera, od kojih je većina potekla sa Fakulteta tehničkih nauka.