FTN proslavio 59. rođendan


17.05.2019. - 15:02 

Nizom svečanosti Fakultet tehničkih nauka obeležio je 59 godina postojanja i uspešnog rada, 16. i 17. maja 2019 godine.

U četvrtak, 16. maja 2019, godine studentima koji su pre pola veka upisali studije mašinstva dodeljeni su Zlatni indeksi, a promovisani su i master inženjeri FTN-a.

Svečana akademija povodom proslave Dana Fakulteta tehničkih nauka usledila je u petak, 17. maja 2019. godine kada su u Amfiteatru „ Nikola Tesla“, uz prisustvo visokih predstavnika Republike Srbije, Pokrajine, Grada Novog Sada, Univerziteta u Novom Sadu, prorektora, dekana, članova matičnih naučnih odbora i drugih uručene su nagrade profesorima, asistentima, studentima i saradnicima koji su ostvarili zapažene rezultate u prethodnoj godini.

Goste je na početku pozdravio prof. dr Rade Doroslovački, dekan Fakulteta tehničkih nauka koji se osvrnuo na to gde se FTN nalazi danas, 59. godina nakon osnivanja. U nastavku svečanosti prisutnima su se obratili docent dr Bojan Tubić, pomoćnik ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja,  prof. dr Zoran Milošević, pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost i gospodin Zdravko Jelušić, predsednik Skupštine grada Novog Sada. U ime Univerziteta u Novom Sadu prisutnima se obratila prof. dr Sanja Podunavac Kuzmanović, prorektor za nastavu.

Fakultet tehničkih nauka povodom svog rođendana dodeljuje nagrade najboljim studentima između dva rođendana koji su studije završili u roku i sa najvećom prosečnom ocenom. Ove godine nagrađeni su Sara Pavlović sa studijskog programa Primenjeno softversko inženjerstvo i Miloš Stanojević, sa studijskog programa Mehatronika. Nagrade Sari Pavlović i Milošu Stanojeviću dodelio je pomoćnik ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja docent dr Bojan Tubić. Na ovogodišnjoj svečanosti predstavili smo i 20.000 diplomiranog studenta Fakulteta tehničkih nauka – Violetu Novaković, master inženjera elektrotehnike i računarstva.

Dan Fakulteta prilika je i da se pohvalimo i nagradimo one zaposlene koji su to svojim radom u protekloj godini najviše zaslužili:
Nagradu za najbolje ocenjenog nastavnika koja se dodeljuje na osnovu rezultata studentske ankete dobio je doc. dr Dragan Rajnović  koga je ocenilo 307 studenata prosečnom ocenom 9,62.  Nagradu je uručio pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, prof. dr Zoran Milošević.
Na osnovu studentske ankete nagrađuje se i najbolje ocenjeni saradnik. Dobitnik ovogodišnje nagrade je asistent-master Dragana Bibić koju je ocenilo 148 studenata prosečnom ocenom 9,74. Nagradu  Dragani Bibić dodelio je akademik, profesor emeritus Teodor Atanacković.

Specijalna nagrada za doprinos u radu na pripremi dokumentacije za Akreditaciju Fakulteta tehničkih nauka pripala je šefu IT službe, Igoru Zečeviću, a nagradu mu je uručila prorektorka Univerziteta u Novom Sadu, prof. dr Sanja Podunavac-Kuzmanović.

Nagrada za ostvarene rezultate u naučnostraživačkom radu dodeljuje se nastavniku na osnovu vrednosti i broja objavljenih radova u prethodnoj kalendarskoj godini. Ove godine nagrada je dodeljena prof. dr Biljani Mihajlović, a nagradu joj je uručio prof. dr Vlastimir Nikolić, predsednik matičnog naučnog odbora za mašinstvo i industrijski softver.

Nagrada za ostvarene rezultate u saradnji sa privredom dodeljuje se na osnovu potpisanih ugovora i ostvarenog prihoda u saradnji sa privredom, a ovogodišnji dobitnik je prof. dr Igor Peško sa Departmana za građevinarstvo i geodeziju. Njemu je nagradu dodelio prof. dr Miloš Nedeljković, predsednik matičnog naučnog odbora za energetiku, rudarstvo i energetku efikasnost.

Nagrada za ostvarene rezultate u radu stručnih službi se dodeljuje kao posebna nagrada na osnovu zalaganja za unapređenje i racionalizaciju rada, a ovogodišnji dobitnik je Ljubomir Milašinović, zamenik šefa studentske službe kome je nagradu dodelio gospodin Zdravko Jelušić, predsednik Skupštine grada Novog Sada.
U ime nagrađenih prisutnima se obratio doc. dr Dragan Rajnović.

Na svečanoj akademiji dodeljene su i nagrade iz Fonda „MOMČILO MOMO NOVKOVIĆ“ koje su ustanovljene 2012. godine i dodeljuju se u znak sećanja na asistenta Momčila Mome Novkovića tragično preminulog u saobraćajnoj nesreći. Ovogodišnji dobitnici su:
• Prof. dr Vesna Stojaković  sa Departmana za arhitekturu i urbanizam;
• Asistent Dunja Arsić, sa Departmana za opšte discipline u tehnici;
• Luka Mejić, Marina Subotin, Jelena Marjanović - najuspešniji studenti doktorskih studija Fakulteta tehničkih nauka;
• Olivera Hrnjaković, student master studija koji je postigao vrhunske rezultate;
• Svetislav Simić, sa studijskog programa Računarstvo i automatika, student četvrte godine osnovnih akademskih studija koji je ostvario izuzetne rezultate.
Nagrade je uručio prof. dr Dragiša Vilotić, prodekan za nastavu FTN-a.

Svi prisutni imali su priliku i da uživaju u muzičkom programu u izvođenju gudačkog kvarteta Akademije umetnosti u Novom Sadu.
Nakon svečane akademije proslava je nastavljena u Klubu „Mašinac“.
 

Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.