Prof. dr Livija Cvetićanin dobitnica Nagrade za životno delo


30.11.2018. - 12:47

Prof. dr Livija Cvetićanin sa Fakulteta tehničkih nauka dobitnica je Nagrade za životno za 2018. godinu u oblasti tehničkih nauka koja joj je uručena 28. novembra 2018. godine na svečanoj akademiji u Skupštini AP Vojvodine. Ovo prestižno priznanje tradicionalno dodeljuje Udruženje univerzitetskih nastavnika i naučnika Vojvodine pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost i Pokrajinske vlade.

Pored prof. Cvetićanin ovogodišnji laureati su i:
– prof. dr Marija Zgomba, redovni profesor Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu – priznanje iz oblasti biotehnoloških nauka,
– prof. dr Božo Dalmacija, redovni profesor Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu – priznanje iz oblasti prirodno-matematičkih nauka i
– prof. dr Ljilja Mijatov Ukropina, redovni profesor Medicinskog fakulteta u Novom Sadu – priznanje iz oblasti medicinskih nauka.

Nagrade na svečnosti uručili su predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i predsednik  Upravnog odbora Udruženja univerzitetskih nastavnika i naučnika Vojvodine prof. dr Marijana Ačanski.

Tom prilikom, čestitajući laureatima, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović izjavio je da ova nagrada na najlepši način zaokružuje impresivne naučne opuse u koje su nagrađeni uložili svoje znanje, rad i istrajnost i dodaje da bi njihovo delo trebalo da služi kao uzor današnjoj generaciji i generacijama koje dolaze.

Na svečanosti prisustvovao je veliki broj predstavnika akademske i naučne zajednice.
 

  • Nije moguće prikazati sliku.