Ministar Popović dodelio diplome prvoj generaciji studenata Inženjerstva inovacija


29.06.2018. - 17:35 

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj dr Nenad Popović dodelio je diplome prvoj generaciji master inženjera studijskog programa Inženjerstvo inovacija u okviru svečanosti povodom obeležavanja 39 godina postojanja Departmana za industrijsko inženjerstvo i menadžment Fakulteta tehničkih nauka, 29.06.2018. godine.

Departman za industrijsko inženjerstvo i menadžment proslavio je 39. godišnjicu svog postojanja i uspešnog rada kada su dodeljene diplome prvim master inženjerima studijskog programa Inženjerstvo inovacija. Master program Inženjerstvo inovacija, koji je rezultat TEMPUS projekta - MAIN, akreditovan je kao zajednički studijski program Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu i Univerziteta u Nišu. Diplome je dodelio dr Nenad Popović, ministar za inovacije i tehnološki razvoj u Vladi Republike Srbije koji je tom prilikom čestitao godišnjicu Departmanu čiji studenti odmah pronalaze posao na tržištu rada. „Studenti ovog Departmana rade u uspešnim kompanija u kojima plasiraju najbolje inovacije i najbolja inženjerska rešenja, ali i otvaraju svoje kompanije i razvojne centre što uveliko doprinosi razvoju ove zemlje“ – navodi ministar Popović.

Na svečanosti su se obratili, u ime Grada Novog Sada, prof. dr Marijana Dukić Mijatović koja je i članica Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje Republike Srbije, prof. dr Dragan Šešlija, prodekan za nauku i međunarodnu saradnju Fakulteta tehničkih nauka i prof. dr Bojan Lalić direktor Departmana za industrijsko inženjerstvo i menadžment. Takođe, svoja pozitivna iskustva studiranja na Departmanu sa gostima je podelila studentkinja četvrte godine, Marina Bradić.

U okviru svečanosti dodeljeni su i vaučeri mladim doktorima nauka koji su u toku prethodne godine na Departmanu za industrijsko inženjerstvo i menadžment završili treći nivo studija i stasali u nastavnike, a nagrađeno je i oko 100 studenata Departmana koji su ostvarili rezultate na velikom broju prestižnih domaćih i stranih takmičenjima.

Kompanijama koje su prepoznale značaj studijskih programa Departmana i podržale studente u profesionalnom razvoju uručene su plakete i zahvalnice, kao i srednjim školama i medijskim kućama u znak zahvalnosti za uspešnu saradnju tokom prethodne godine. Promovisan je i ambasador dobre volje i poslovnog uspeha, bivši student Departmana  a danas uspešni inženjer u privredi koji je pružio doprinos jačanju ugleda Departmana i prenosio svoje znanje mlađim kolegama.

Takođe, Kineskom direktoru Konfucijevog instituta Univerziteta u Novom Sadu, Čen Huiu, uručena je plaketa kao znak priznanja za značajni doprinos u osnaživanju obrazovnih i kulturnih veza, kontinuiranu podršku i svesrdno zalaganje u projektima saradnje sa Narodnom Republikom Kinom. Takođe, nagrađeni su i najbolji studenti studijskog programa Inženjerstvo informacionih sistema, mentori koji su pripremali studenate za takmičenja, organizacije i asistenti koji su ostvarili izuzetne rezultate u sportu na fakultetskim takmičenjima.

Više fotografija možete pogledati u GALERIJI.