Svečano otvorena Laboratorija za polimere


22.06.2018. - 14:56 

Na Fakultetu tehničkih nauka u petak, 22.06.2018. godine, svečano je otvorena Laboratorija za polimere koja je nastala u okviru Departmana za proizvodno mašinstvo kao rezultat zajedničkog projekta FTN-a i kompanije Neofyton sa partnerima Engel-om iz Austrije i Piovan-om iz Italije.

Na svečanom otvaranju obratili su se pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost prof. dr Zoran Milošević, dekan Fakulteta tehničkih nauka prof. dr Rade Doroslovački, direktor kompanije Neofyton gospodin Zoran Tadić, zamenica trgovinske savetnice pri amabasadi Austrije, Marlen Burgstaler, prof. dr Branka Pilić sa Tehnološkog fakulteta i prodekan za nastavu FTN-a prof. dr Dragiša Vilotić.

Nakon svečanosti, svi gosti su posetili Laboratoriju za polimere u kojoj su mašinu za injekciono presovanje zajedno svečano pokrenuli pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost prof. Milošević, dekan FTN-a prof. Doroslovački i direktor kompanije Neofyton gospodin Tadić.

Novoizgrađena Laboratorija za polimere omogućiće praktičnu primenu znanja i obuku studenata Proizvodnog mašinstva u oblasti prerade polimera, kao i studenata Tehnološkog fakulteta. Laboratorija je opremljena automatizovanom proizvodnom linijom za injekciono oblikovanje plastike i predstavlja izvanrednu osnovu za naučnoistraživački rad u oblasti polimerstva. Takođe će imati i ulogu trening-centra, koji će omogućiti aktivniji prenos znanja stručnjacima u privredi putem posebnih seminara i treninga. Sve ovo Laboratoriju za polimere čini jedinstvenom na teritoriji Republike Srbije i regiona.

Više fotografija možete pogledati u GALERIJI.