Besplatna školarina za master studije na inoviranom programu Upravljanje rizikom od katastrofalnih događaja i požara 2018/2019


08.06.2018. - 09:31 

Fakultet tehničkih nauka raspisao je Konkurs za upis studenata master akademskih studija na inoviranom studijskom programu Upravljanje rizikom od katastrofalnih događaja i požara.

Studijski program se već drugu godinu realizuje u okviru ERASMUS+ projekta Knowledge FOr Resilient soCiEty (K-FORCE) čiji je cilj da se kroz obrazovanje ojača kapacitet u oblasti Upravljanja rizikom od katastrofalnih događaja i požara u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Albaniji.

Svi studenti koji upišu ovaj studijski program u školskoj 2018/2019. godini biće oslobođeni plaćanja troškova školarine.

Inovirani master program Upravljanje rizikom od katastrofalnih događaja i požara - master akademske studije vrede 60-61 bodova, traju jednu godinu i čini ih pet obaveznih i šest izbornih predmeta. Studije su interdisciplinarne, pretežno u oblasti tehničkih nauka i stiče se zvanje: master inženjer upravljanja rizikom od katastrofalnih događaja i požara.

Mobilnost studenata - saradnja sa univerzitetima na Balkanu – specijalna mobilnost u okviru projekta „Knowledge FOr Resilient soCiEty (K-FORCE)“.

Tokom studiranja, studenti će imati mogućnost da provedu semestar (pet meseci) na Univerzitetu u Tuzli, Univerzitetu u Banjoj Luci, Univerzitetu u Tirani ili Epoka Univerzitetu u Tirani. Troškovi puta i boravka su obezbeđeni budžetom projekta.

Konkurs za mobilnost će biti objavljen odmah nakon završenog upisa na studije. Za studiranje u Albaniji potrebno je dobro poznavanje engleskog jezika.


Uslov za upis

Mogućnost da se prijave na konkurs imaju kandidati koji su završili najmanje četvorogodišnje akademske studije (minimalno 240 ESPB) iz odgovarajućih oblasti.

Detaljan opis, plan studijskog programa i Konkurs možete pronaći u nastavku:
Opis studijskog programa Upravljanje rizikom od katastrofalnih događaja i požara
Plan studijskog programa Upravljanje rizikom od katastrofalnih dagađaja i požara
Konkurs (master akademske studije)