Sastanak predstavnika elektrotehničkih fakulteta iz regiona


18.10.2017. - 14:51 

Na Fakultetu tehničkih nauka 18.10.2017. godine održan je četvrti redovni sastanak predstavnika elektrotehničkih fakulteta sa teritorije bivše Jugoslavije na temu elektroenergetike.

Sastanku su prisustvovali predstavnici elektrotehničkih fakulteta iz Osijeka, Banja Luke, Skoplja, rektor Univerziteta u Ljubljani prof. dr. Igor Papič, a u ime Fakulteta tehničkih nauka dekan prof. dr Rade Doroslovački i prodekan za finansije i razvoj prof. dr Vladimir Katić koji je vodio sastanak.

“Ovaj susret se organizuje jednom godišnje sa ciljem definisanja mogućnosti međusobne saradnje, zajedničkog učešća na međunarodnim projektima i razmene iskustava u vezi sa nastavnim procesom i istraživačkim radom“ – naveo je prof. dr Vladimir Katić, a rektor Univerziteta u Ljubljani prof. dr. Igor Papič posebno je istakao koliko je značajna saradnja za studente regiona jer time dobijaju bolje mogućnosti za zapošljavanje u području tehnike.

„Pre nekoliko godina dogovoreno je da predstavnici fakulteta u regionu u oblasti energetike, elektronike i obrazovanja organizuju ovakve sastanke kako bi razmenjivali iskustva i određivali pravce daljeg rada što je vrlo značajno za razvoj ove struke u regionu“ – naveo je prof. dr Rade Doroslovački, dekan FTN-a.