Ministar Popović u poseti FTN-u


11.07.2017. - 08:16 

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za inovacije i tehnologiju Nenad Popović posetio je povodom Dana nauke, 10.07.2017. godine, Univerzitet u Novom Sadu gde se upoznao za projektom izgradnje Naučno-tehnološkog parka u okviru Fakulteta tehničkih nauka.

Popović je istakao da je izgradnja Naučno-tehnološkog parka u Novom Sadu važna za grad Novi Sad, Vojvodinu i čitavu Srbiju, kao mehanizma koji će otvoriti nove perspektive za dalji razvoj nauke i primenu naučno-istraživačkih rešenja u privredi.

Park će, pored visokotehnoloških kompanija koje posluju u Srbiji, koristiti i profesori i studenti fakulteta koji će na jednom mestu imati najsavremeniju opremu i sve uslove za pokretanje svojih inovativnih startapova, naglasio je on.

Sastanku Popovića na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu prisustvovali su i pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost Zoran Milošević, pokrajinski sekretar za finansije Smiljka Jovanović, kao i pomoćnik gradonačelnika Novog Sada Dejan Mandić, rektor Univerziteta u Novom Sadu prof. dr Drušan Nikolić i Uprava Fakulteta tehničih nauka.
 

  • Nije moguće prikazati sliku.