Sporazum o saradnji između FTN-a i Privredne komore Vojvodine


15.06.2017. - 15:07 

Dekan Fakulteta tehničkih nauka prof. dr Rade Doroslovački i predsednik Privredne komore Vojvodine (PKV) Boško Vučurević potpisali su u četvrtak, 15. juna 2017. godine u PKV Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji radi uspostavljanja dugoročne poslovne saradnje.

FTN i PKV zajedno će realizovati različite projekte, u planu su i zajednički nastupi na tržištu, primena naučnih dostignuća, zajednička istraživanja, specijalizacija inženjerskog kadra, organizacija stručnih i naučnih skupova, sertifikacija istraživačkog kadra.

–Cilj današnjeg potpisivanja je povezivanje visokog obrazovanja, nauke i privrede, kao i intenziviranje primene naučno-istraživačkih rezultata u poslovanju subjekata koji obavljaju privrednu delatnost i javnu funkciju. Smatram da je obrazovanje od primarne važnosti za pametan privredni rast i zbog toga PKV radi na uvezivanju nauke i privrede na teritoriji AP Vojvodine, rekao je predsednik PKV Boško Vučurević.

Na radnom sastanku održanom nakon potpisivanja Sporazuma, pored potpisnika, prisustvovali su i prodekan FTN-a za nauku i međunarodnu saradnju prof. dr Dragan Šešlija, prodekan FTN-a za nastavu prof. dr Dragiša Vilotić, koordinator rada udruženja PKV Dragomir Đukić, a tema sastanka bio je akcioni plan.
 

  • Nije moguće prikazati sliku.
  • Nije moguće prikazati sliku.