Konkurs za izbor najboljih studentskih akademskih radova


24.05.2017. - 11:10 

Poslovno udruženje „ELEKTROMAŠINOGRADNJA" iz Beograda raspisalo je pozivni konkurs za izbor najboljih studentskih akademskih radova (projekti, master i završni radovi) koji su realizovani u periodu od 01.10.2016. do 01.09.2017. godine i obrađivali teme iz energetike, a tematski su vezani za delatnost članica PU „ELEKTROMAŠINOGRADNJA".

Predloge, uz obrazloženje dužine od 3.000 do 4.000 karaktera, dostavljaju nadležne fakultetske/univerzitetske katedre, pri čemu predloženi akademski radovi mogu imati najviše tri autora i moraju biti predstavljeni u obliku koji je uobičajen za naučne i stručne radove. Obim dostavljenih radova ne sme preći 16 kucanih stranica (sa svim pratećim tabelama, slikama i dijagramima) ispisanih Times New Roman slovima veličine 12.

Od prispelih predloga, žiri u sastavu: prof. dr Milun Babić, prof. dr Nikola Rajaković, prof. dr Milan Petrović, Slobodan Babić, dipl. inž, Mladen Simović, dipl. inž, mr Milenko Nikolić, dipl. inž. i Milivoje Miletić, dipl. inž, bira pet najboljih za javnu prezentaciju na tradicionalnom STUDENTSKOM DANU ENERGETIKE koji PU „ELEKTROMAŠINOGRADNJA”, po šesti put, organizuje na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu „ENERGETIKA 2017”, 4-6. oktobra na Beogradskom sajmu u Beogradu.

Nakon prezentacije radova pred pozvanim studentima i nastavnim osobljem sa univerziteta Srbije, i predstavnicima PU „ELEKTROMAŠINOGRADNJA”, PKS, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstva rudarstva i energetike, Ministarstva privrede i drugim gostima, žiri dodatno ocenjuje kvalitet prezentacija i proglašava dobitnike prve, druge i treće nagrade PU „ELEKTROMAŠINOGRADNJA”.

Prvonagrađenom akademskom radu dodeljuje se diploma i novčani iznos od 30.000 dinara, a dobija i preporuku da mu žiri Fondacije „Nikola Tesla” dodeli TESLINU NAGRADU za mlade. Drugonagrađenom akademskom radu dodeljuje se diploma i novčani iznos od 20.000 dinara. Trećenagrađenom akademskom radu dodelju se diploma i novčani iznos od 10.000 dinara.

Akademske radove i obrazloženja nadležnih katedara u PDF-formatu dostaviti najkasnije do 01. septembra 2017. godine na e-adresu: office@elektromasinogradnja.com.
 

  • Nije moguće prikazati sliku.