Stipendije za „ZHI-HONG” međunarodnu letnju školu naprednih materijala 2017.


28.03.2017. - 07:20 

Fakultet za nauku o materijalima i inženjerstvo (School of Material Science and Engineering – SMSE) u sklopu Đao Tong Univerziteta iz Šangaja organizuje  „Zhi-Hong” Međunarodnu letnju školu naprednih materijala (“Zhi-Hong” International Summer School of Advanced Materials – ISS-AM).
Cilj letnje škole je promovisanje interaktivne kulturne i akademske razmene između vrhunskih naučnika i studenata diplomskih i poslediplomskih studija širom sveta. Letnja škola obuhvata dvonedeljni program i održaće se 9–22. jula 2017. u prostorijama Đao Tong Univerziteta u Šangaju, u Minhang kampusu. Tema letnje škole za 2017. godinu je „Napredni funkcionalni materijali”. U 2016. godini letnju školu je uspešno pohađalo pet studenata Univerziteta u Novom Sadu.

Letnja škola obuhvata predavanja i stručnu praksu iz oblasti naprednih funkcionalnih materijala, organizovane seminare, posete istraživačkim laboratorijama, kao i obilazak kampusa, razgledanje Šangaja i kulturne aktivnosti. Studenti koji su kvalifikovani za letnju školu su studenti diplomskih i poslediplomskih studija iz oblasti nauke o materijalima i inženjerstva materijala, ili povezanih oblasti poput mašinstva, fizike i hemijskog inženjerstva, tj. studenti Tehnološkog fakulteta, Prirodno-matematičkog fakulteta i Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu. Svaki učesnik će na kraju dobiti sertifikat škole.

Za pomenutu letnju školu otvoren je konkurs za dve vrste stipendija:

1. „Zhi-Hong Future”: dve stipendije za nominovane studente Univerziteta u Novom Sadu u iznosu od 6.000,00 CNY (oko 823 EUR) po osobi. Stipendija pokriva trošak kotizacije koja iznosi 1.000,00 CNY (oko 137 EUR) i deo međunarodnih putnih troškova u iznosu do 5.000,00 CNY (oko 685 EUR).
2. „Zhi-Hong Excellence”: više stipendija u iznosu od 1.000,00 CNY (oko 137 EUR) po osobi. Stipendija pokriva trošak kotizacije koja iznosi 1.000,00 CNY.

Letnja škola će pokriti troškove materijala za predavanja, smeštaja u studentskom domu Đao Tong Univerziteta iz Šangaja (za obe vrste stipendija) i lokalnog transporta za grupne aktivnosti. Studenti će sami snositi troškove ishrane (~50 CNY dnevno – 6,85 EUR) i troškove lokalnog transporta. Za zdravstveno osiguranje, kandidati treba da se obrate kontakt osobi na imejl zh_iss@sjtu.edu.cn

Dokumentacija za prijavu na konkurs za stipendije obuhvata:

1. Obrazac za prijavu (link za obrazac)
2. Biografiju na engleskom jeziku
3. Prepis ocena na engleskom jeziku
4. Zvanični dokaz o znanju engleskog jezika (napomena: uz standardne testove poput IELTS, TOEFL, CET6 biće prihvaćeni i drugi sertifikati)
5. Motivaciono pismo na jednoj stranici (personal statement)

Prijave za stipendije se šalju na iro@uns.ac.rs najkasnije do 10. aprila 2017. godine sa naznakom: „Za Zhi-Hong letnju školu”. Paralelno sa slanjem prijave na pomenuti imejl, svi kandidati treba da urade i onlajn prijavu na sajtu letnje škole najkasnije do 15. aprila 2017.

Univerzitet u Novom Sadu će izvršiti selekciju studenata za pomenute dve stipendije i dodeliti nominacije. Nominovani studenti će biti obavešteni o preliminarnom odabiru kako bi potvrdili da li prihvataju dodeljenu vrstu stipendije. Nakon toga će Univerzitet u Novom Sadu poslati nominacije Fakultetu za nauku o materijalima i inženjerstvo u Šangaju na konačno odobrenje. Odabranim učesnicima letnje škole će Đao Tong Univerzitet iz Šangaja pomoći u vezi sa procedurom za dobijanje vize za Kinu.

Dodatne informacije o letnjoj školi i o programu nalaze se na vebsajtu škole i u brošuri. Kontakt imejl za dodatna pitanja: zh_iss@sjtu.edu.cn