Poziv za četvrtu ACM konferenciju žena u računarstvu (ACM Europe Celebration of Women in Computing womENcourage), Barselona, Španija, 6-8 Septembar


20.03.2017. - 10:26 

Pozivamo vas na konferenciju womENcourage ACM ogranaka za žene u računarstvu koji slavi i podržava doprinos žena u nauci.

Pozivamo vas da pošaljete plakate i prisustvujete događaju. Poster može da ima više od jednog autora, a konferencija pruža mogućnost dobijanja stipendija studentima koji budu učestvovali i predstvaljali svoje plakate.

WomENcourage 2017, održava se u saradnji sa European Network of High Performance and Embedded Architecture and Compilation (HiPEAC).

Ove godine program je bogatiji i između ostalog uključuje zajedničko programiranje (prvi dan), sajam karijere gde će to moći da diskutujete sa ljudima iz raznih kompanija i razgovarate o mogućem zaposlenju, imaćete priku da čujete predavače iz raznih oblasti kao i različite panele. Takođe je značajno da će WomENcourage 2017 biti domaćin Turing award predavanja koje će održatu Silvio Micali.

Konferencija womENcourage 2017 pruža studentima mogućnost da predstave svoj istraživački rad (čak i u preliminarnoj fazi).

Događaju će prisustvovati nekoliko istraživača sa kojima će te moći da diskutujete o svom radu.  

Za dodatne informacije posetite sajt  https://womencourage.acm.org/