Doktorske i postdoktorske studije na Univerzitetu Nju Hempšir - otvorene pozicije


20.03.2017. - 07:42 

Departman za mašinstvo Univerziteta Nju Hempšir ima nekoliko otvorenih pozicija za studente doktorskih i postdoktorskih studija. Budući studenti biće angažovani na projektima vezanim za nauku o materijalima, modelovanju njihovog ponašanja, proizvodnji i karakterizaciji. Studenti bi bili angažovani pre svega na rešavanju projekta pod nazivom „An Experimentally-Informed Multi-Level Framework for Modeling Fracture of Hexagonal Metals“. Više detalja o ovom projektu može se pronaći OVDE.
Pored ovog projekta, ispod su naslovi drugih projekata na kojima novi studenti takodje mogu da rade u slučaju da ih više interesuju:
·         Constitutive Modeling of Engineering Materials, DOE, Los Alamos National Laboratory
·         Microstructure and mechanical behavior studies to advance direct metal laser sintering of cobalt based superalloys, New Hampshire Innovation Research Center and TURBOCAM, Inc.
·         Physics-based models for manufacturing of advanced materials, DOD, Army Research Laboratory
·         Manufacturing Interface Dominated Microstructures in Bulk Metal-Metal Composites for Ultra-high Strength and Formability, NSF
·         Continuous-Bending-under-Tension (CBT) Studies to Enhance the Formability of Advanced Steels and Aluminum Alloys, NSF

Studente će voditi profesor dr. Marko Knežević koji je jedan od vodećih istraživača u oblasti materijala u Sjedinjenim Američkim Državama. Profesor Knežević je 2004. godine diplomirao na Univerzitetu u Novom Sadu, kada je otišao na dalje usavršavanje u SAD.
Idealno bi bilo da se studenti uključe u studije od avgusta tekuće godine (fall semester 2017).
Zainteresovani kandidati mogu se javiti profesoru Kneževiću na adresu marko.knezevic@unh.edu ili docentu Aleksandru Miletiću na adresu miletic@uns.ac.rs. Dodatne informacije o otvorenim pozicijama mogu se pronaći u oglasu profesora Kneževića koji je dat u prilogu vesti.