Donacija Vlade Japana u vrednosti od oko 34.000 evra


01.03.2017. - 14:12 

Vlada Japana je u okviru programa „Bespovratne pomoći u oblasti kulture“ donirala iznos od 33.810 evra Fakultetu tehničkih nauka za nabavku kompletne tehničke opreme, stolova, stolica i drugog nameštaja, i renoviranje učionice u kojoj se japanski jezik uči od 1992. godine. Svečana ceremonija primopredaje donacije održaće se u utorak, 7. marta 2017. godine u 12:00 časova na Fakutetu tehničkih nauka u učionici 307, Nastavni blok.

Tom prilikom će prof. dr Rade Doroslovački, dekan Fakulteta tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu zvanično primiti donaciju od Nj.e. g. Đuićija Takahare, ambasadora Japana u Republici Srbiji. Ceremoniji će prisustvovati prof. dr Zoran Milošević, pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost i drugi uvaženi gosti.

Vlada Japana je i tokom proteklih godina donacijama značajno pomagala podizanje kapaciteta institucija kulture i sporta i Srbiji. Uključujući ovu donaciju, ukupan iznos japanske pomoći u oblasti kulture i sporta iznosi preko 2,5 miliona evra, dok ukupna ekonomska pomoć Vlade Japana Republici Srbiji premašuje 500 miliona evra.

Ovom prilikom će u 14. 30 časova biti održano predavanje „Odnosi Japana i Srbije” i prezentacija MEXT stipendija u Svečanoj sali Fakulteta tehničkih nauka. Pozivamo sve zainteresovane da prisustvuju predavanju.