Međunarodni dani energetike i investicija - poziv za mlade inovatore


23.02.2017. - 11:47

Novosadski sajam, treći put po redu organizuje Međunarodne dane energetike i  investicija u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj, 2-3. marta 2017. u Novom Sadu.

Učešće mladih inovatora na Međunarodnim danima energetike i investicija bi podrazumevalo prezentaciju od 30 minuta na temu njihovog rada u oblasti inovacija. Smatramo da bi približavanje procesa stvaranja njihovih izuma, kao i izazova sa kojima su se u tom procesu susretali, značajno doprinelo Međunarodnim danima energetike i investicija.

Cilj Međunarodnih dana energetike i investicija je podsticaj poslovnih kontakata i saradnja između svih relevantnih aktera u energetici, građevinarstvu, zaštiti životne sredine i lokalnog razvoja u Srbiji i regionu, i stimulisanje većeg investiranja u ovim oblastima. Fokus će biti na temama u oblasti energetike, finansiranja i građevinarstva, kao i posebnu vezu građevinarstva i energetike kroz energetsku efikasnost u zgradarstvu. Takođe, specifičan akcenat će biti i na najaktuelnijoj temi današnjice – borbi protiv klimatskih promena.

Program sadrži preko 20 konferencija, okruglih stolova, stručnih skupova, radionica i vođenih B2B sastanaka, od kojih će veliki broj njih biti sertifikovani od strane Inzenjerske komore. Okupiće preko 2000 eksperata - predstavnika vlada, lokalnih samouprava, relevantnih međunarodnih i domaćih finansijskih i razvojnih institucija i organizacija, privrednih subjekata, medija u oblasti energetskog i građevinskog sektora i drugih gostiju.

Imajući u vidu da Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu, kao jedna od najsavremenije organizovanih visokoobrazovnih institucija u regionu, podrazumeva predstavljanje istraživača sa projektima iz različitih oblasti, pozivaju se mladi istraživači sa projektima iz oblasti energetske efikasnosti i zaštite životne sredine da se jave organizatorima kako bi učestvovali na sajmu i prezentovali njihov dosadašnji rad.