Svečano otvorena konferencija TREND 2017 – Položaj visokog obrazovanja i nauke u Srbiji


23.02.2017. - 00:16 

Dekan Fakulteta tehničkih nauka prof. dr Rade Doroslovački svečano je otvorio 23. po redu skup „Trendovi razvoja“ koji tradicionalno okuplja mnogobrojne eminentne stručnjake iz oblasti nauke i visokog obrazovanja u regionu. Na skupu Trend 2017 učesnici će tokom naredna tri dana diskutovati na temu „Položaj visokog obrazovanja i nauke u Srbiji“.

Na uvodnom predavanju prof. dr Vera Dondur sa Fakulteta za fizičku hemiju, Univerzitet u Beogradu, predstavila je stanje nauke u Srbiji u periodu od 2011 – 2016. godine i govorila je o doprinosu doktorskih studija.

Prodekan za finansije i razvoj Fakulteta tehničkih nauka prof. dr Vladimir Katić predstavio je istoriju skupa Trend od prvog održavanja do 2017. godine, a u ime Univerziteta u Novom Sadu obratio se prof. dr Saša Orlović, prorektor za finansije i organizaciju.

Da je skup Trend stekao visoki renome i da njegov rad i zaključci zaokupljaju pažnju javnosti govori broj od oko 90 radova koji će biti predstavljeni i koji se tiču pogleda u naredni period razvoja visokog obrazovanja u kom se očekuje novi zakon, unapređenja kvaliteta nastave, primenjenih tehnologija, poboljšanja materijalnog položaja nastavnog i nenastavnog osoblja, položaja istraživanja i nauke na fakultetima u svetlu očekivanja novog višegodišnjeg ciklusa naučnih projekata, i mnogih drugih tema.

Ovogodišnji Trend traje od 22. do 24. februara 2017. godine u odmaralištu „Ratko Mitrović“ na Zlatiboru, a organizatori skupa su Univerzitet u Novom Sadu i Fakultet tehničkih nauka.
 

  • Nije moguće prikazati sliku.
  • Nije moguće prikazati sliku.