Međunarodni konkurs ideja LASER VALLEY-LAND OF LIGHTS


23.08.2016. - 09:45

Od 1. do 5. septembra 2016. godine otvoren je Međunarodni konkurs ideja pod nazivom Laser Valley-Land of Lights, namenjen interdisciplinarnim ekipama koje čine studenti, mladi apsolventi i istraživači, kako iz Rumunije tako i iz inostranstva.

Ministarstvo nacionalnog obrazovanja i naučnog razvoja Vlade Rumunije, u partnerstvu sa Univerzitetom za arhitekturu i urbanizam „Jon Minku“ i Tehničkim univerzitetom Bukurešt, organizuje Međunarodni konkurs ideja sa ciljem ilustracije vizije urbanog razvoja ove oblasti za 2035. godinu - Laser Valley-Land of Lights: „Ekosistem dinamičnog istraživanja otvoren prema svetu, koji se razvija u konstruisanoj, kvalitetnoj, efikasnoj i interesantnoj sredini. Mesto gde možeš da živiš, da se zabaviš, da se obrazuješ, centar za nauku, za istraživanje, jezgro inovacija, poduhvata i mobilnosti.“

Implementacija projekta Extreme Light Infrastructure – Nuclear Physics (ELI-NP), koja podrazumeva postavljanje najsnažnijeg lasera na svetu u gradu Magurele (županija Ilfov), stvara nove i važne osnove za razvoj urbane infrastrukture i za istraživanje u oblasti južno od Bukurešta.

Žiri će činiti rumunski i strani stručnjaci iz ove oblasti.

Za više informacija pogledajte ovde.